Tort cu cirese si capsuni

de delia64 in Torturi, 21 Mai 2014 | 15682 vizualizari

 

Este sezonul cireselor si capsunilor , am facut un tort usor , racoros pe placul copiilor mei dragi .
A fost foarte gustos si apreciat .
Este inventat de mine .

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 5oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Budinca de capsuni
  • 1/2 l. lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de budinca
  • 1 plic gelatina 10.gr.
  • 500gr. capsuni
  • 5 linguri de zahar
  • Budinca de vanilie
  • 1 praf de budinca
  • 1/2 l. lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina 10 gr.
  • 500 gr. cirese
  • 5 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si capsuni:

Facem un blat din 5 oua, 5 linguri zahar , 5 linguri faina  , 1/2 praf de copt stins cu o lingura zeama de lamaie  si praful de sare .

Se tapeteaza o tava si se toarna compozitia de mai sus , se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade , pentru aproximativ 30 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul sa se raceasca in tava .

Spalam capsunile , le curatam de codite si le presaram cu 5 linguri de zahar .

Spalam ciresele , scoatem samburii si presaram 5 linguri zahar  pentru a lasa siropul.

Budinca de capsuni

Facem budinca de capsuni , praful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar si 4 linguri lapte rece , restul de lapte se pune la fiert ,se amesteca cu praful de budinca dizolvat pana se ingroasa .

Punem gelatina la hidratat .

Amestecam un plic de geatina cu 100 ml. apa rece , se pune pe baie de abur amestecandu-se pana se omogenizeaza , se toarna calduta peste budinca si se amesteca .

Budinca de vanilie 

Se procedeaza la fel ca si la budinca de capsuni .

  

Asamblarea

Taiem blatul in doua .

In tava in care am copt blatul asezam o folie alimentara si turnam budinca de capsuni  si  capsunii taiati feliute  , jumatatea de blat peste care punem siropul rezultat de la capsuni .

Turnam peste blat budinca de vanilie si ciresele scurse de sirop , a doua jumatate de blat  si siropul lasat de cirese .

Acoperim cu folia si introducem tava la frigider pentru 3-4 ore .

Scoatem tava de la frigider , rasturnam tortul pe o tava , indepartam folia . 

Tortuletul meu este gata pentru a fi servit . 

 Va invit cu drag la o feliuta in zi de sarbatoare !!!

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu frisca .

2

Se pot folosi si alte fructe de sezon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de iaurt si capsuni